Wat een wervelend jaar!

De kerstvakantie is begonnen! Een moment waarnaar ik enorm heb uitgekeken. Tijdens de feestdagen zit ik met mijn gezin en onze twee honden in een vakantiehuisje, ver weg van alles en iedereen, met een grote stapel boeken, een gezellig muziekje, een lekker dikke trui en warme sloffen.

Jaren geleden was ik op diezelfde plek met een bevriend Duits stel. We deden veel spelletjes, waaronder Boggle. Na een paar potjes zei de vriend, die vanwege Nederlandse familie al behoorlijk wat Nederlands sprak, een beetje verbaasd: ‘Het is best een leuk spel.’ ‘Ja’, zei ik, ‘had je dat niet verwacht?’ ‘Nou’, zei hij: ‘op de doos staat: Het vervélende woordspel’.
Echt? Dat leek me geen goede slogan. Dus ik keek nog eens goed naar de voorkant van de doos, en toen begreep ik het… kwestie van klemtoon 🙂

Terugblik

Deze maand kijk ik terug op een wervelend 2020: een nieuw boek, een hoop enthousiaste reacties, mooie recensies, leuke webinars, een nieuwe training en mooie plannen voor het nieuwe jaar.
Maar het kenmerk van wervelen, is dat het alle kanten opgaat: de goede en de slechte kant. En slechte kanten waren er ook: mensen om mij heen werden ziek, net als ikzelf, en de publicatie van ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’ werd van maart uitgesteld naar september. En dat allemaal door de achtbaan die corona heet en waar we nog steeds middenin zitten. (Als ik ergens niet van hou, zijn het achtbanen, behalve die van Danny Vera… 😉

Plannen voor het nieuwe jaar

Laten we ervan uitgaan dat het allemaal goed komt. Ik heb alvast maar wat plannen gemaakt:

Webinar

Het komend jaar ga ik de webinar ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen – die ik in november voor uitgeverij Coutinho gaf – vaker geven. Dus wil je een beeld krijgen van de opbouw en het gebruik van het boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’ en de bijbehorende website? Schrijf je in!

Training

Mocht je na het volgen van de webinar de smaak te pakken hebben, duik dan een hele dag in de uitspraak van je cursisten met de nieuwe training Werken aan Verstaanbaar Nederlands. Een superleuke training, al zeg ik het zelf. 🙂 Begin december gaf ik hem voor het eerst, en de training kreeg gemiddeld een 8! Het is een praktische training in een kleine groep. Dit is wat een paar van de deelnemers over de training zeiden:

‘De training ‘Werken aan Verstaanbaar Nederlands’ is heel leerzaam en interactief! Wat je in de training leert, is gemakkelijk toe te passen in je eigen lespraktijk en biedt je een duidelijke structuur om met je cursist(en) aan verstaanbaar spreken te werken. Marieke weet haar kennis op een goede en leuke manier over te brengen en geeft bruikbare tips waar je echt iets mee kunt. Een echte aanrader!’ – Marinke, NT2-docent

‘Als je praktische ondersteuning zoekt om aan de verstaanbaarheid van je cursisten te werken, is dit een aanrader!’ – Gerry, NT2-docent. 

Meer aanbevelingen én meer informatie lees je op mijn website.

Cadeautje

Mocht jij je trouwens vervelen tijdens de feestdagen, dan heb ik nog een cadeautje voor je klaarstaan: De training die ik voor de online NT2-conferentie gaf, Feedback geven op de uitspraak in 7 tips, kun je nu op YouTube terugkijken!
Wil je meer van de online NT2-conferentie terugzien, ga dan naar de conferentiepagina.

Ik wens je heerlijke feestdagen en alle goeds voor 2021!

Marieke

P.S. Ik ben ook bezig met een nieuw project voor NT2-cursisten!
Volgend jaar vertel ik je meer!

[rule margin=”20″ style=”rule-double-thick-thin”]

Deze blog is deze maand verstuurd als nieuwsbrief.
Wil jij op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Schrijf je in: