Word jij de uitspraakspecialist van jouw team?

Als je praktische ondersteuning zoekt om aan de verstaanbaarheid van je cursisten te werken, is dit een aanrader! Gerry, NT2-docent

In deze training leer ik je aan de hand van mijn nieuwe boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’ hoe je realistische doelen en prioriteiten kunt stellen binnen je uitspraakonderwijs. Zo kun je je NT2-cursisten gerichter en effectiever helpen om hun verstaanbaarheid te verbeteren en… word jij de uitspraakspecialist van jouw team!

Wat gaan we doen?

Je werkt stap voor stap je eigen casus uit. Daarbij onderzoek je verschillende aspecten die van invloed zijn op de verstaanbaarheid, zoals de moedertaal en de leersituatie van je cursist. Ook beluister je samen met een andere deelnemer je opname, om te bepalen welke aandachtspunten je hoort. Vervolgens maak je een lesplan voor de drie aandachtspunten die de meeste prioriteit hebben voor de verstaanbaarheid. We maken daarbij gebruik van mijn nieuwe boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’.

De training ‘Werken aan Verstaanbaar Nederlands’ is heel leerzaam en interactief! Wat je in de training leert, is gemakkelijk toe te passen in je eigen lespraktijk en biedt je een duidelijke structuur om met je cursist(en) aan verstaanbaar spreken te werken. Marieke weet haar kennis op een goede en leuke manier over te brengen en geeft bruikbare tips waar je echt iets mee kunt. Een echte aanrader! – Marinke, NT2-docent

Wat levert het je op?

Door het volgen van deze training hoor je sneller wat de aandachtspunten van je NT2-cursisten zijn op het gebied van uitspraak en spreekvaardigheid. Ook kun je beter inschatten welke aandachtspunten belangrijk zijn voor de verstaanbaarheid van je cursisten. Je weet je waar je informatie over de moedertaal kunt vinden en hebt een duidelijk beeld van de zeven stappen die je kunt nemen om de verstaanbaarheid te verbeteren.
Voorafgaand aan de training hebben we een kort kennismakingsgesprek, waarin we bespreken wat jouw wensen en aandachtspunten zijn. Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname en plannen we een korte bijeenkomst waarin je je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen.

Uitspraak en prosodie zijn nuttige en superleuke onderdelen van het taalonderwijs. Deze cursus gaf me toegang tot een goudmijn vol met materiaal. Een aanrader! – Hans, taalcoach

Alle informatie op een rij

Wat: een training van één dag voor NT2-docenten die meer grip willen op het uitspraakonderwijs.
Trainer: Marieke Goedegebure, logopedist en linguïst
Waar: online (Zoom)
Wanneer: woensdag 3 februari of vrijdag 12 maart. – Meer data in 2021 volgen.
Ongeveer een maand na de training plannen we nog een korte bijeenkomst, waarin je vragen kunt stellen op basis van je ervaringen.
Hoe laat: 1 dag, van 9.30 tot 16.30 uur (met pauzes)
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6 personen
Materiaal:
Je ontvangt:
– Een handzame reader
– Toegang tot een webpagina (Padlet) met specifieke informatie voor de training
– Een hand-out van de gebruikte sheets.
– Een persoonlijk bewijs van deelname.
Je hebt nodig:
– Het boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’, (bij mij verkrijgbaar met 10% korting)
– Een spraakopname van een van jouw cursisten
Totale prijs: €245,-, vrijgesteld van btw.
Voorbereiding: Je maakt een spraakopname van de cursist waarmee je wilt gaan werken en verzamelt achtergrondinformatie over de cursist. Daarnaast lees je de eerste 26 bladzijdes van het boek ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’ en bestudeert één onderdeel naar keuze.

Praktische training, het programma is online goed te doen en zit “technisch” ook prima in elkaar, deskundige cursusleidster/logopediste die de deelnemers activeert en inspeelt op vragen/praktijkvoorbeelden van de cursusdeelnemers. Het boek “Verstaanbaar Nederlands in 7 stappen” is een handig naslagwerk, maar zeker ook fijn is de Padlet die gebruikt werd en ook na afloop nog te bekijken is, er staat veel bruikbare info bij elkaar. – José, NT2-docent

Aanmelden

Doe je mee? Je kunt je aanmelden voor de training met onderstaand formulier. Per training is plek voor maximaal 6 personen. (minimaal 4)

Let op:
De inschrijving voor de training van 3 februari sluit op 15 januari.
De inschrijving voor de training van 12 maart sluit op 19 februari.

Voorwaarden

De toelating gaat op volgorde van inschrijving.
Je ontvangt twee weken een factuur met een betaalverzoek. Na betaling van de factuur is je deelname definitief.
Bij verhindering krijg je de mogelijkheid om aan de training deel te nemen op een andere dag.