Korting op ‘Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen’

Verstaanbaar spreken

In het vorige bericht schreef ik iets over Dat spreekt vanzelf!, nieuw materiaal voor het trainen van spreekvaardigheid. Behalve het gebruik van de juiste woorden en zinsvolgorde, is verstaanbaar spreken natuurlijk ook een belangrijk aspect van spreekvaardigheid. Dat spreekt vanzelf! heeft een uitgebreide opname- en afspeelfunctie en is dus erg geschikt om de verstaanbaarheid te oefenen en te beoordelen.

Maar voor het verbeteren van de uitspraak moeten cursisten wel weten waar ze op moeten letten. Zo zullen cursisten die weten wat klemtoon is, daar tijdens het oefenen op letten, in tegenstelling tot cursisten die nooit iets over klemtoon gehoord hebben.
Als NT2-docent speel je een grote rol in het bewust maken van de uitspraak van het Nederlands.

Leidraad voor verstaanbaarheid

In mijn docentenboek Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen vind je alles wat je moet weten over de uitspraak van het Nederlands om:
1. het belang van een uitspraakaspect uit te leggen
2. de cursist te laten ervaren wat hij/zij moet doen,
3. de relatie tot het schrift te laten zien,
4. de luistervaardigheid te oefenen,
5. de juiste uitspraak op woord- en zinsniveau te oefenen (en gericht feedback te geven),
6. het geleerde toe te passen in eenvoudige spreeksituaties,
7. het geleerde toe te passen in een spelsituatie.

Kortingsactie

Deze maand mag ik je namens uitgeverij Coutinho 20% korting aanbieden op het boek Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen! Ga naar de website en voer de code 20%VN7S in. De actie loopt tot 25 maart, maximaal één boek per bestelling.
Let op: Vergeet niet om na het toevoegen van de code in het winkelmandje op het + teken te klikken. Daarmee activeer je namelijk de korting.