Hoe spreek jij de naam van je werkgever uit?

Beluister deze blog hier: 

 

Werk jij achter de kassa bij B&D? Ben je uitgezonden door Ranstaad of werknemer bij Gènekken?

Als Nederlands niet je moedertaal is, kan het voor anderen weleens lastig zijn om te verstaan voor welk bedrijf je werkt. Toch geldt dit niet alleen voor anderstaligen…

Sinds september werk ik samen met Charlotte Amesz. Zij is, net als ik, logopedist en taaltrainer en dus een geweldige aanwinst voor NT2Spraak. Maar toen ik haar de bedrijfsnaam een paar keer had horen zeggen was ik als eigenaar toch een beetje geschrokken. Ze zei namelijk consequent NT2Spráák, met de klemtoon op het laatste deel.

Nou weet ik dat NT2Spraak een rare samenstelling is van een afkorting (NT2) en een woord (Spraak). Maar als je weet dat in een samenstelling het eerste deel meestal de klemtoon krijgt en in een afkorting het laatste deel, dan is het toch logisch dat de juiste uitspraak NT2Spraak is. Dacht ik… En inmiddels vindt Charlotte dat gelukkig ook.

En wat wij daar precies doen? Wij leren jou als anderstalige professional duidelijk Nederlands spreken voor presentatie, overleg en sollicitatie. Zodat je bij V&D, Randstad en Heineken of welk ander bedrijf dan ook kunt gaan werken en blijven werken.

Marieke Goedegebure – NT2Spraak

Wil je reageren? Graag! Ik ben benieuwd!