Hoe gebruik ik Dat spreekt vanzelf! in mijn les?

Dat spreekt vanzelf! is gemaakt om de spreekvaardigheid van cursisten een extra impuls geven, als aanvulling op de eigen lesmethode. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat de cursist stap voor stap vlot leert reageren in een specifieke situatie. Dat spreekt vanzelf! bevat 40 lessen die zijn opgebouwd rondom een spreeksituatie. Het afronden van een les kost ongeveer 45 minuten.

Differentiëren

Binnen een groep cursisten is er vaak veel variatie in spreekvaardigheid. Je merkt bijvoorbeeld dat:
• de hele groep moeite heeft met de klemtoon of de intonatie
• twee van je cursisten achterblijven met spreken
• een aantal cursisten heel snel door de stof heen gaat
In al deze gevallen kun je Dat spreekt vanzelf! inzetten als verdieping, herhaling of verbreding.

Huiswerk

De lessen kunnen na uitleg over de opzet en werking van Dat spreekt vanzelf! als huiswerk worden opgegeven. Belangrijk is dat cursisten niet alleen klakkeloos inspreken, maar daarna ook hun eigen opname terugluisteren. Als docent geef je feedback op een of meerdere oefeningen binnen een les. Een belangrijke graadmeter voor het succesvol afronden van een les is het videogesprek: in deze laatste oefening voert de cursist het doelgesprek met een virtuele gesprekspartner.

Informatie

Wil je meer weten? Op www.datspreektvanzelf.nl lees je meer informatie. Ook kun je daar een licentie aanschaffen. Tot en met 1 april krijg je 25% korting. (geen grapje)