Eerste webinar Uitspraak NT2 een groot succes!

Op 11 mei gaf ik mijn eerste officiële webinar voor de stichting “Het begint met Taal”. Deze stichting verzorgt trainingen voor taalvrijwilligers die zijn aangesloten bij organisaties als Gilde Samenspraak, Humanitas en Vluchtelingenwerk. Ik ga regelmatig bij deze organisaties langs om een workshop te geven, maar deze avond zat ik samen met Charlotte in mijn kantoor naar mijn beeldscherm te turen en te kletsen tegen… ja, tegen wie eigenlijk?

Bij een webinar geef je een workshop op de computer. Je publiek zit thuis op de bank met de laptop op schoot te luisteren terwijl jij je presentatie houdt. Zij kunnen alleen reageren door iets te typen. Er waren 100 deelnemers, maar ik zag hun gezichten niet en hoorde ze ook niet praten. Het voelde een beetje als radiootje spelen!

Dus toen ik vertelde over de uitspraak van het Nederlands rolden de vragen en reacties over het beeldscherm en was Charlotte druk bezig om antwoorden te typen. Af en toe schreef ze een vraag voor mij op het whiteboard. Elke twintig minuten beantwoordde ik een paar vragen die gingen over het stukje waar ik op dat moment over sprak.

De webinar duurde een uur, maar er waren zoveel vragen (en complimenten 🙂 dat we tot kwart over acht bezig waren. Natuurlijk is een uur veel te kort om alles te leren over de uitspraak van het Nederlands. Daarom zijn we van plan om ook webinars te gaan geven aan anderstaligen en docenten NT2.

Wat zou jij willen leren? Laat het me weten!