Dat spreekt vanzelf!

Online oefenmethode voor spreekvaardigheid NT2


Dat sprak al vanzelf…

Dat Spreekt Vanzelf! werd in de jaren ’90 door MARO ontwikkeld met NT2-docenten en naar grote tevredenheid gebruikt in de talenpractica van alle ROC ’s in Nederland. De NT2-wereld veranderde, maar de behoefte aan goede spreekoefeningen bleef bestaan!

En dat spreekt nog steeds vanzelf!
Daarom heeft MARO in samenwerking met Marieke Goedegebure, (NT2Spraak) een nieuwe editie van Dat spreekt vanzelf! ontwikkeld. Alle dialogen, instructies en oefeningen zijn volledig herschreven en gemoderniseerd. In combinatie met de moderne spraaktechnologie van MARO kan het materiaal nu op elke (online) telefoon, pc of tablet worden gebruikt.

Zelfstandig oefenen
Vaak is in de NT2-les weinig tijd voor het inslijpen van spreek- en luistervaardigheid. Met Dat spreekt vanzelf! kunnen NT2-cursisten veelgebruikte frases en routines zelfstandig op een afwisselende en uitdagende manier oefenen. Zij kunnen hun antwoorden gemakkelijk opnemen zodat ze zichzelf terug kunnen luisteren en hun eigen spraak kunnen vergelijken met het voorbeeld. De docent kan op een later moment gesproken of geschreven feedback toevoegen.

Naar B1 en verder
Dat spreekt vanzelf! is geschikt voor NT2-cursisten van taalniveau A1 tot B1 die enigszins computervaardig zijn. Op hogere taalniveaus kan het materiaal ook remediërend worden ingezet, bijvoorbeeld voor specifieke aspecten van de uitspraak of zinsbouw.

Een schat aan materiaal
Dat spreekt vanzelf! bevat ruim 300 oefeningen, opgebouwd volgens het ABCD-model van Neuner. De oefeningen zijn verdeeld over 10 thema’s: Kennismaken, Familie en vrienden, Eten en drinken; Wonen; Boodschappen doen; Gezondheid; Vervoer; Telefoneren; Stage en Werk. Elk thema omvat 4 taalfuncties die elk in 7 oefeningen zijn uitgewerkt. Bij elke oefening kan de cursist een werkblad downloaden. Bovendien zijn er voor de NT2-docent bij elk thema extra D-oefeningen voor in de les, en is er een beknopte docentenhandleiding.

Vroegboekkorting
Interesse? Dat spreekt vanzelf! is beschikbaar vanaf begin 2022. Profiteer van onze vroegboekkorting: schrijf je nu en ontvang 25 % korting op het licentiebedrag van € 34,95! Ga naar: www.datspreektvanzelf.nl