Dat spreekt vanzelf! staat voor je klaar!

Ik ben superblij dat ik hier mag aankondigen dat de volledig vernieuwde editie van Dat spreekt vanzelf! nu beschikbaar is! Doe je ook mee met de gratis introductiewebinar op 28 maart? Lees verder!

Inhoud van Dat spreekt vanzelf!

Gemakkelijk een gesprek kunnen voeren is belangrijk. Anderstaligen hebben daarvoor veel oefening nodig. Vaak is er in de NT2-les niet genoeg tijd om de woorden en zinnen goed in te slijpen. Dat spreekt vanzelf! is online oefenmateriaal voor spreekvaardigheid, opgebouwd uit 10 thema’s, zoals Wonen, Eten en drinken en Gezondheid. Alle oefeningen staan op een online platform met uitgebreide mogelijkheden voor inspreken en terugluisteren. De ingesproken woorden en zinnen blijven bewaard en kunnen op elk gewenst moment worden teruggeluisterd, ook tijdens de les.

Een stukje geschiedenis

Dat spreekt vanzelf! werd in de jaren ’90 ontwikkeld en door ROC’s gebruikt op talenpractica. Maar in de loop van de tijd verdwenen de talenpractica en dus ook dit oefenmateriaal uit beeld. Het afgelopen jaar heb ik dit materiaal in opdracht van Maro volledig herschreven. Nu staat, na een jaar schuiven, schrappen en herschrijven, de vernieuwde, online versie voor je klaar.

Introductiewebinar

We lanceren Dat spreekt vanzelf! op maandag 28 maart om 19.30 uur met een gratis webinar voor NT2-docenten. Eerst vertel ik je alles over de doelen en de doelgroep, de opzet van de oefeningen en de didactiek achter Dat spreekt vanzelf! Daarna zal Armand Bronzwaer van Maro je alles vertellen over de verschillende licenties.

Lees meer op de website van Dat spreekt vanzelf!