Online uitspraaklessen NT2Spraak

Op deze pagina lees je alles over de online uitspraaklessen van NT2Spraak. Ik vertel je in het kort wat online leren is, hoe het werkt en hoe je de klinker- en nadrukmodule kunt bestellen.

Inhoud van deze pagina

Wat is NT2Spraak?


Mijn naam is Marieke Goedegebure. Ik ben gespecialiseerd in de uitspraak van het Nederlands als tweede taal. In 2009 heb ik NT2Spraak opgericht. Als logopedist en NT2-specialist heb ik de afgelopen jaren honderden cursisten geholpen om beter Nederlands te spreken. Ook heb ik twee lesboeken geschreven:

Vanwege mijn interesse in IT, vormgeving en multimedia ben ik in 2017 gestart met het ontwikkelen van online lessen. Zo hoop ik nog meer anderstaligen te kunnen helpen om Nederlands te spreken met meer zelfvertrouwen.

Wat zijn de voordelen van een online uitspraakcursus?


Cursisten vertellen mij vaak hoe ze zich voelen als ze Nederlands spreken:

“Mensen kijken me soms zo raar aan als ik iets zeg, alsof ze me niet begrijpen.”
“Als ik mijn mond opendoe, beginnen ze Engels tegen me te praten, dat vind ik zo irritant.”
“Ik durf het woord ‘regering’ niet te gebruiken omdat ik niet weet hoe ik dat moet uitspreken.”

Het is heel normaal om met een accent te spreken, zolang je maar verstaanbaar bent. Hoe goed je Nederlandse uitspraak is hangt af van je taalniveau, je moedertaal en je opleiding. Maar of je nou jong of oud bent, Afghaan of Zuid-Koreaan: iedereen kan beter Nederlands spreken.

Voel jij je soms onzeker over je uitspraak van het Nederlands? In de online uitspraakcursus leer ik je de belangrijkste uitspraak- en spellingsregels. Je oefent met de uitspraak en krijgt tips voor de praktijk. Een verstaanbare, duidelijke uitspraak zorgt voor:

 • prettigere gesprekken met Nederlanders,
 • groei in werk en studie en
 • meer zelfvertrouwen.

Hoe werkt online leren?


Online leren doe je lekker in je eigen tempo op je eigen laptop of pc. De online lessen van NT2Spraak hebben een duidelijke opbouw. Ze zijn gemaakt op Teachable, een cursusplatform met een duidelijke structuur. Je weet dus altijd wat je gaat doen en waar je gebleven bent. Je krijgt stap voor stap uitleg door middel van video. Daarna doe je luister– en uitspraakoefeningen en ten slotte krijg je veel tips om verder te werken.

Wil je alvast een kijkje nemen? Ga dan naar de GRATIS proefles voor de ‘uu’.

Wat leer ik in de lessen?


Er zijn twee modules voor zelfstudie: de klinkermodule en de nadrukmodule. (nadruk= klemtoon) Elke module is een afgerond geheel van 6 lessen.Klinkers en klemtoon zijn de belangrijkste bouwstenen om verstaanbaar te spreken. De lessen in deze modules zijn zorgvuldig opgebouwd en geschikt voor elke anderstalige die zijn of haar uitspraak van het Nederlands wil verbeteren.

Inhoud van de klinkermodule:

 1. Uitleg over de klinkeruitspraak
 2. Lange en korte klinkers: aa; a; ee; e; ie; i; oo; o; uu; u
 3. Tweeklanken: ei/ij; au/ou; ui
 4. Twee letters, één klank: ie; oe; eu
 5. De stomme e
 6. Bonus: eer, oor en eur

Inhoud van de nadrukmodule (nadruk= klemtoon): 

 1. Uitleg nadruk
 2. De stomme e
 3. Nadruk achteraan
 4. Samen+stelling
 5. Nadruk in de zin
 6. Nadruk op kleine woordjes

Wat kost een module?

In 2020 betaal je een speciale prijs van €20 per module.
(De normale prijs is €5 per les, dus €30,- per module.)

Wat zeggen anderen?


‘Precies waar ik op zoek naar was!’ – Ella
‘Voor mij is het heel makkelijk maar ook nuttig. Bedankt voor je hulp!’ – Naoual
‘Hartelijk dankt voor deze leuke oefeningen.’ – Fereba
‘Dit is heel leerzaam, ik ben blij dat ik via deze website mee kan doen om mijn uitspraak te verbeteren. Marieke, je ben een super docent! Veel dank.’ – Leticia

ACTIE: online lessen in online tijden


‘Ben je daar? Hoor je mij? O, wacht, mijn microfoon staat nog uit. Hoor je me zo wel?’

Sinds een paar weken werken, vergaderen en leren we allemaal online. Heel handig dat het allemaal kan, maar online een gesprek voeren is best lastig. Zeker als je met meer mensen tegelijk bent, is het moeilijker om mensen te verstaan, en mensen hebben meer moeite om jou te verstaan. En al helemaal als Nederlands niet je moedertaal is. Daarom heb ik tot 1 juni een speciale actie voor de online uitspraaklessen die misschien interessant voor je is:

Is Nederlands je tweede taal en kunnen je studiegenoten of collega’s je niet altijd goed verstaan? De nadruk (=klemtoon) is essentieel voor jouw verstaanbaarheid. Leer nu in korte tijd beter Nederlands spreken met de Nadrukmodule. Deze module is bedoeld voor zelfstudie vanaf taalniveau B1. En omdat nadruk niet zonder klinkers kan, krijg je tot 1 juni de Klinkermodule er gratis bij!

Ben je NT2-docent en geef je nu online les? Dan is het fijn als je niet alles zelf hoeft uit te vinden. In mijn online uitspraaklessen geef ik duidelijke uitleg en oefeningen voor de uitspraak van het Nederlands. Handig ‘om de kunst af te kijken’ of als huiswerkopdracht voor je cursisten. Tot 1 juni krijg je bij aanschaf van een module een gratis toegangscode voor een tweede account, zodat je cursist ook met de module kan werken. (Tip: gebruik een mailadres dat door  meerdere cursisten gebruikt kan worden, dan maak je optimaal gebruik van je tweede account)

Wil je gebruik maken van deze actie? Klik dan in het bestelformulier het vakje  ‘Nederlands is mijn tweede taal’ of ‘Ik ben NT2-docent’ aan. Je ontvangt een persoonlijke mail met informatie. Bestel je met je credit card? Neem dan zelf contact met mij op. Lees hieronder verder bij ‘Hoe kan ik bestellen’.

Hoe kan ik bestellen?


Leuk dat je mijn online lessen gaat volgen!
Je kunt je module bestellen via creditcard of iDeal.

Creditcard

Klik hieronder op de module die je met creditcard wilt betalen. Na betaling kun je meteen aan de slag.

iDeal

Met onderstaand formulier kun je je module bestellen via iDeal.
Je module komt binnen 12 uur beschikbaar.
Je krijgt een persoonlijke e-mail van Marieke van NT2Spraak in je mailbox.
Check je Spambox als je niks hoort!

 • Heb je al een account aangemaakt voor de online uitspraaklessen (Teachable)? Gebruik dan hetzelfde mailadres.
  U ontvangt een factuur per mail op basis van de ingevulde adresgegevens hieronder:
 • Prijs: € 0,00
 • € 0,00
 • Op deze pagina is alleen iDeal-betaling mogelijk. Liever met creditcard betalen? Dit kan op college.nt2spraak.nl

Voorwaarden en garantie


Zorg dat je deze pagina zorgvuldig hebt gelezen. Heb je nog vragen of ben je niet tevreden over de module? Neem dan contact met mij op via je persoonlijke bevestigingsmail, dan zoeken we een oplossing. En ben je dan nóg niet tevreden, dan stort ik je aankoopbedrag terug.