E-learning over klemtoon en klinkers

Wil jij je uitspraak van het Nederlands verbeteren? In de e-learningmodules leg ik je uit hoe je je uitspraak van het Nederlands kunt verbeteren. Deze modules zijn gemaakt voor zelfstudie. Je leert lekker in je eigen tempo (en met je eigen koffie 😉 op je laptop, mobiel of pc. Elke module bevat 6 lessen. De totale afspeelduur is 90 minuten per module: ongeveer 15 minuten per les.

De inhoud van de lessen zijn geschikt voor elke anderstalige die zijn of haar uitspraak van het Nederlands wil verbeteren. Er zijn twee modules beschikbaar: klinkers en klemtoon (nadruk). Klinkers en klemtoon zijn de belangrijkste bouwstenen om verstaanbaar te spreken.

De modules worden aangeboden op Teachable, een e-learningplatform met een duidelijke structuur. Je weet dus altijd wat je gaat doen en waar je gebleven bent. Ik geef je  stap voor stap uitleg op video. Daarnaast doe je luister– en uitspraakoefeningen en krijg je veel tips om verder te werken.

Inhoud van de lessen

De Klinkermodule:

Hoeveel klinkers heeft jouw taal? Het Nederlands heeft er 16! Dat betekent dat je je mond op 16 verschillende manieren moet bewegen om de juiste klank te maken. In de Klinkermodule leer je alles over de verschillen:

 1. Uitleg over de klinkeruitspraak
 2. Lange en korte klinkers: aa; a; ee; e; ie; i; oo; o; uu; u
 3. Tweeklanken: ei/ij; au/ou; ui
 4. Twee letters, één klank: ie; oe; eu
 5. De stomme e
 6. Bonus: eer, oor en eur

De Nadrukmodule (= klemtoon): 

Wist je dat de klemtoon en het ritme van het Nederlands heel verschillend is ten opzichte van talen zoals het Arabisch, Spaans en Chinees? Als je het Nederlandse ritme goed kunt toepassen ben je beter te verstaan en klink je ‘Nederlandser’.

 1. Uitleg nadruk
 2. De stomme e
 3. Nadruk achteraan
 4. Samen+stelling
 5. Nadruk in de zin
 6. Nadruk op kleine woordjes

Wat zeggen anderen over de modules?

‘Precies waar ik op zoek naar was!’ – Ella
‘Hartelijk dankt voor deze leuke oefeningen.’ – Fereba
‘Dit is heel leerzaam, ik ben blij dat ik via deze website mee kan doen om mijn uitspraak te verbeteren. Marieke, je ben een super docent! Veel dank.’ – Leticia

Bestellen?

Bestel jouw modules met onderstaand formulier. De modules kosten 20 euro per stuk. Koop je de twee modules samen, dan betaal je €35. Wil je liever eerst uitproberen of e-learning iets voor jou is? Doe dan de gratis cursus voor de ‘uu’.

 • Heb je al een account aangemaakt voor de online uitspraaklessen (Teachable)? Gebruik dan hetzelfde mailadres.
  Je ontvangt een factuur per mail op basis van de ingevulde adresgegevens hieronder:
 • Prijs:
  De Nadrukmodule is een compleet pakket van 6 lessen over de klemtoon en ritme in het Nederlands - € 20,00
  De Klinkermodule is een compleet pakket van 6 lessen over de Nederlandse klinkers - € 20,00
  Beide modules met 12% korting. - € 35,00
 • € 0,00

Let op: Na je betaling komt je module zo snel mogelijk beschikbaar. Je krijgt een persoonlijke e-mailbevestiging van ‘Marieke van NT2Spraak’ in je mailbox.
Heb je binnen 12 uur nog niets ontvangen? Check eerst je Spambox en neem dan contact met mij op!

Voorwaarden en garantie


Zorg dat je deze pagina zorgvuldig hebt gelezen. Heb je nog vragen of ben je niet tevreden over de module? Neem dan contact met mij op via je persoonlijke bevestigingsmail, dan zoeken we een oplossing. En ben je dan nóg niet tevreden, dan stort ik je aankoopbedrag terug.