Marieke Goedegebure

Gehoord worden in het Nederlands

Wat is er nou belangrijker dan gehoord worden? Een taal kunnen spreken is mooi, maar om gehóórd te worden door de mensen om je heen, moet je verstaanbaar spreken, met de juiste toon. Dat gaat niet (altijd) vanzelf. Ik hou enorm van de klank en toon van talen en help je graag met het verbeteren van jouw uitspraak in het Nederlands, zodat je gehoord wordt door de mensen met wie je praat.

Hoe?

Wat ik vooral doe is goed luisteren. Zo bepaal ik snel wat belangrijk is om aan te werken. En zo hoor ik hoe het tijdens het oefenen gaat, zodat ik feedback kan geven. Ik vind het ook belangrijk dat je zelf goed leert luisteren. Zodat je straks ook duidelijk kunt spreken zonder mij.

Motto

Mijn motto is: Je kunt een plant niet harder laten groeien door aan de bladeren te trekken.
Misschien is dat een raar motto voor een docent. Maar het is toepasselijker dan het lijkt. Taal leren is een proces, en van iemand die aan het begin staat kun je niet verwachten dat hij alle nuances van de uitspraak beheerst. Maar je kunt een plant wel harder laten groeien door hem te voeden. Ik voed je graag met kennis en inzicht in de uitspraak van het Nederlands en feedback op je manier van spreken. Daar groei je van.

NT2Spraak

Voordat ik in 2009 met NT2Spraak begon, had ik al gewerkt als logopedist, akoepedist, onderzoeksmedewerker en docent NT2. Ik rondde in ’94 de studie Logopedie en Foniatrie in af, werkte een aantal jaar als onderzoeksmedewerker in het Erasmus MC, haalde mijn Pedagogisch Didactisch Diploma en studeerde in 2000 af als Toegepast Taalwetenschapper in de richting NT2-specialist aan de VU.

Intussen geef ik als eigenaar van NT2Spraak alweer 7 jaar met heel veel plezier uitspraak- en taaltrainingen aan anderstaligen uit alle werelddelen. En geef ik graag workshops aan enthousiaste docenten NT2 en taalvrijwilligers. Behalve trainingen en workshops ontwikkel ik ook lesmateriaal als ondersteuning bij het leren van de klanken en klemtoon.

Laten we kennismaken!
Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees meer over mij op LinkedIn.

CRKBO_Docent transparant