Informatie voor docenten

Lesmateriaal van NT2Spraak

Beter Nederlands spreken – boek en website 

Veel cursisten hebben behoefte aan meer oefening voor uitspraak en spreekvaardigheid. Maar waar haal je al die oefeningen vandaan? Kijk eens naar Beter Nederlands spreken. Een boek met spreekopdrachten en uitspraakoefeningen voor anderstaligen met niveau A1 tot B2.
De hoofdstukken zijn thematisch en binnen het hoofdstuk worden de oefeningen steeds iets moeilijker. Ook grammatica en woordenschat komen aan bod. Bij het boek hoort ook een website met een grote hoeveelheid uitspraakoefeningen voor klanken, klemtoon en intonatie.
Wil je meer weten? Kijk op de website van Coutinho.

Klinkerdobbel

Een spelletje in de klas is net even een andere manier van leren. Klinkerdobbel heb ik ontwikkeld om cursisten te laten oefenen met de koppeling tussen klanken (klinkers) en letters. Inmiddels zijn er al meer dan 150 exemplaren verkocht! Het spel is leverbaar via www.nederlandsalstweedetaal.nl.

Materialenlijst en oefentips voor docenten en taalcoaches

Zoek je extra oefeningen voor in de les of informatie over de uitspraak van het Nederlands als tweede taal? In dit document staat al het beschikbare materiaal voor uitspraak op een rij: uitspraakmateriaal-en-tips-voor-in-de-les (download) 

Leeslijst

Hieronder vind je een aantal interessante artikelen op het gebied van uitspraak NT2 uit verschillende vakbladen: (downloads)

Recensies

Artikelen

 Meer handige tips ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief: